Nieuw: DVD! Machinaal Bekappen met Piet Loof DVD Meer informatie

Positief Clickertrainen met Piet Loof DVD Meer informatie

Gratis eZine Schrijf je in voor mijn Ezine en ontvang het gratis dagboek van Alegra.

Meer informatie

Voornaam
Email

eZine archief

Don

Don, mijn aanwinst sinds eind november 2004,
Don is een vliegschimmelruin en nakomeling van een Arabische hengst en een Connemara merrie.
Hij is western reining opgeleid, trial en barrelracer en wordt 18 jaar oud. Op de dag van aankomst is het bit uit zijn mond gegaan en zijn de ijzers van zijn voeten verwijderd en begon de rest van zijn, nu ijzerloze leven. Omdat ik hem zelf bekap heb ik de verandering in zijn voeten op weg naar meer hoefmechanisme, dus een betere doorbloeding, kunnen begeleiden.
Nu staat hij mooi laag op de hielen en is de witte lijn weer perfect aangesloten aan de zool en hoefwand Ondanks de veeartsen die zich na het zien van de foto's (hoefkatrolontsteking fase 3) afvroegen hoe het mogelijk was dat het paard nog een stap normaal kon lopen was het kreupelen snel over en draven en galopperen we over asfalt.

Ik hoop dat mettertijd zijn samengeknepen  voor en achtervoeten nog wat breder zullen worden nu hij de lange slidingijzers kwijt is en de bekapping daarop gericht is.
Don is een geweldig paard, ik rijd met hem alleen voor ons plezier, wedstrijden zijn aan mij niet besteed.Wat nu ook weer niet wil zeggen dat we niet af en toe een wedstrijdje “Wie het meest kan zweten”doen. Ik hoop dat ik ooit mijn droom nog eens kan verwezenlijken en kan gaan trekken met mijn twee paardjes. De een als rij- en de ander als pakpaard.

Don
Arabier X Connemara
geboren op: 28-11-1991